USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP’li Polat, Milletvekili Yüksel’i istifaya çağırdı

MHP’li Polat, Milletvekili Yüksel’i istifaya çağırdı
19-06-2013 10:18
Google News

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, kendilerine teşekkür eden AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel’i istifaya çağırdı.

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, makamında düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye gündemine ait değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda ilk olarak Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Polat, Gezi Parkı olaylarını iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, “ Gezi Parkı’nın ilk eylemlerini hatırlarsak 25-30 tane eylemci vardı. Aslında İstanbul bu tür eylemlere her hafta şahit olmakta. Gezi Parkı eylemlerine sert bir müdahale oldu. Bu sent müdahale ülkenin nabzını bir anda yükseltti. Tabi nabzın yükselmesinde Nevruz’da PKK’lıların Öcalan posterlerini asması Öcalan paçavralarını açması buna polisin müdahale etmemesi halkın zoruna giden bir durumdu. Burada çevrecilere sert uygulama yapılması halkı galeyana getirdi. Ama süreç bitince bununda bir tertip olduğutaya çıktı. Bunun ayaklarından birisi Sırrı Süreyya Önder son zamanlarda yıldızı parlayan bir siyasetçi hatırlarsak İmralı Kandil ve Başbakan arasında mektup taşıyan bir insandı. Ve ne hikmetse gezi olaylarında da öne çıkıp iş makinalarının önüne kendisini atmasıyla sonra yalandan yaralandım görüntüler basına çıktı ve gezi hadiseleri gelişti. Biz bunun başbakanın dışında geliştiğini düşünmüyoruz. Marjinal dediği insanlarda PKK açılımında ki Akil insanlardan oluşuyor. KESK, DİSK, Sırrı Süreyya Önder bunlar Akil İnsanlar heyetinde PKK açılımına destek veren ve Tayyip Erdoğan’ın koruduğu insanlar ve bunlarla beraber bir yol haritası çizdiği insanlardı. Gezi hadislerine bakıyoruz sanki AKP’nin karşısında gibi görünüyor. Reyhanlıdaki patlamadan sonra AKP’de hızlı bir çöküş meydana geldi burada gündemi deştirmekten başka bir şey olmadığını düşünüyoruz. Başbakan burada gündem değiştirdi başka bir şey yapmamıştır. Bizadaki çevreci arkadaşları bu işin dışında tutuyoruz. Başbakan dış mihraklar bu işi tetikliydedi. Burada polisin şiddet emrini Nevyork Belediye Başkanı vermedi, ABD Dışişleri Bakanı’da vermedi, Almanya Münih Emniyet Müdürü de vermedi, Buradaki emri veren Vali’dir, İçişleri Bakanıdır, Başbakandır. Burada dış mihrak arıyorsa kendi Valisi, Bakanına bakacak. Yine bu olayları tetikleyenlerin faiz lobisi olduğunu iddia etti veada da şöyle bir cümle kurdu “Bunların gözüne dizine dursun biz bunlara kendi iktidar dönemimizde servetlerini beşe katladılar ama nankörlük yaptılar” dedi. Şimditada bir faiz lobisi varmıdır bunu merak ediyoruz. Madem senin dönemde böyle bir faiz lobisi varsa buda 5 kat büyüdülerse bu yetimin dulun hakkını niye soydurdun niye verdin!” dedi.

MHP bayrakları açanlar belediye temizlik işçileri

Ülkücülerin neden Gezi Parkı eylemlerine ve Polise neden destek vermediği yönündeki eleştirilerine de cevap veren Başkan Polat, “ Biz kimseye destek vermek zorunda değiliz. Bizim kendi karar makanizmalarımız var ve dibini görmediğimiz kuyuya girmeyiz, dibini görmediğimiz hiçbir kuyudan da su içmeyiz, başını bin ülkücünün çekmediği hiçbir olayada destek vermeyiz. Eğer insanlar bizleri bir yerlerde görmek istiyorlarsa biz sokaklarda değiliz ama meydanlardayız. Kendi mitinglerimiz var Bursa’da Adana da miting yaptık. Bu ayın 22’sinde de Erzurum’da yapacağımız mitinglerde bizlere katılabilirler” dedi.

AKP mitinglerinde açılan MHP bayraklarıyla ilgilide değerlendirmelerde bulunan Başkan Polat, “İstanbul Kazlı Çeşme’de olanlar bu üç hilal bayrağını açanların kim olduğu bizim arkadaşlarımız tesbit etti. Bunlar Belediye’de çalışan insanlar ve gereken suç duyurularıda yapıldı. Bu çok ucuz bir numara sadece gülüyoruz ama bu kadar ucuz numaralarada kaldılarsa iktidarlarının sonuna da yaklaşmışlar diye düşünüyorum” dedi.

Dilek Yüksel partisinden istifa etmelidir

Başkan Polat ayrıca AKP Milletvekili Dilek Yüksel’in kendilerine yönelik teşekkürünü ise şöyle değerlendirdi;

“Dilek Yüksel’in bize teşekkür etmesine gerek yok. Bizim AKP’nin ve yetkililerinin teşekkürüne ihtiyacımız yok. Biz inançlarımız doğrultusunda hareket ettik Biz burada ne AKP’ye destek verdik, nede gezideki eylemcilerin yanlarında yer aldık ama karşılarında da yer almadık. Biz sadece sokağa inmedik. Biz burada devamlı genel başkanımızın dediği gibi AKP’yi hatalı bulduk. Bu işin hep tertipleyicisi, hem tetikleyicisi, hemde bugüne getiricisinin AKP olduğunu düşünüyoruz. Burada bence Dilek Yüksel hadiselerden rahatsız olmuşsa yapacağı şey partisinden istifa etmektir. Çünki bu işi bizzat partisi tetiklemektedir. İşin bu tarafında olanda yol arkadaşları, karşısında olan da yol arkadaşları. Bunlar akil heyet insanlarıdır. Gezi Parkının gerçek eylemcileri sandıkta gereğini yapsınlar biz iktidara geldiğimizde mahkemeler vasıtasıyla tüm Türkiye’de yapmış oldukları şeylerin hesabını soracağız. Fizana da kaçsalar, yurt dışına da kaçsalar hesabını soracağız” diye konuştu.          

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45